ЧЕТВРТАК, 15. 8. 2024 - 09:51

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Алексеј богослужио у цркви у Великом Селу - Плаше се они који немају љубав (ФОТО/ВИДЕО)

Свети Стефан је заиста волео Христа и није се плашио смрти. Онај који воли, он се не плаши смрти. Уопште узевши, плаше се они који немају љубав. Страх је обично ухватио срца оних који немају љубави и у чије срце се уселила мржња, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 15. августа 2024. године.

ТВ Храм

На празник Преноса моштију Светог првомученика и архиђакона Стефана, 15. августа 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Алексеј, викар Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви посвећеној Светом Стефану у Великом Селу.

Епископу Алексеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је Свети Стефан заиста волео Христа и није се плашио смрти. Онај који воли, он се не плаши смрти. Уопште узевши, плаше се они који немају љубав. Страх је обично ухватио срца оних који немају љубави и у чије срце се уселила мржња. Код Светог Стефана било је апсолутно одсуство мржње.

После свете Литургије освештани су славски дарови.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести