НЕДЕЉА, 4. 8. 2024 - 09:41

Извор: TВ ХРАМ

Патријарх Порфирије у манастиру Ваведење: Важно је да растемо вером (ФОТО/ВИДЕО)

Онда када имамо вере и када знајући колико смо грешни, тек када имамо истинске вере, када нам је Христос у центру нашег живота и постојања ми знамо, стојећи у заједници Цркве пред Господом да смо грешнији од свих, да сам ја грешнији и гори од свих. Знам само онда када стојим пред Христом, и то зна свако када стоји пред Христом. Али исто тако, не уздам се у себе и своје снаге него вапијем ка Господу речима капетана из Јеванђеља који каже - Верујем Господе, помози мом неверју. Онда Господ долази, онда ми постајемо темељ на којем Господ гради наше спасење. Зато је важно да вером растемо, рекао је Патријарх Порфирије у беседи, 4. августа 2024. године.

ТВ Храм

Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије служио је свету архијерејску Литургију у шесту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Свету Марију Магдалину - Благу Марију, 4. августа 2024. године у манастиру Ваведење у Београду.

Патријарху Порфирију саслуживали су: високодостојни јеромонах Никон, изабрани викарни Епископ јенопољски и презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Поучавајући сабране беседом, Патријарх српски је нагласио да онда када имамо вере и када знајући колико смо грешни, тек када имамо истинске вере, када нам је Христос у центру нашег живота и постојања ми знамо, стојећи у заједници Цркве пред Господом да смо грешнији од свих, да сам ја грешнији и гори од свих. Знам само онда када стојим пред Христом, и то зна свако када стоји пред Христом. Али исто тако, не уздам се у себе и своје снаге него вапијем ка Господу речима капетана из Јеванђеља који каже - Верујем Господе, помози мом неверју. Онда Господ долази, онда ми постајемо темељ на којем Господ гради наше спасење. Зато је важно да вером растемо.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести