ЧЕТВРТАК, 1. 8. 2024 - 14:27

Извор: TВ Храм

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Четвртак, 1. август


На програму Телевизије Храм у четвртак 1. августа можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

ТВ Храм


Не пропустите информативну емисију Вести из Цркве у 20.00, 21.00 и 22.00 часа. У 15.30 часова предлажемо да заједно обновимо знање из српске историје и сазнамо нешто више о српској деспотовини.

Од данас на програму ТВ Храм сваким радним даном од 17.30 до 19.00 часова можете пратити нашу колаж емисију "Мозаик". Интересантне госте и просторе данас ће вам представити водитељ Сава Самарџић.

Причу о манастиру Велуће испричаће вам игуманија манастира Мати Теодора. О поменутом манаситру који је посвећен Ваведењу Пресвете Богородице можете сазнати нешто више у 19.00 часова.

Из дана у дан са Патријархом Павлом у којем одговарамо на питања из свакодневног живота емитујемо у 20.10 часова.  Данашња поука гласи: «Ни лажно братољубље ни осуђивање ближњих»
Кроз историју српске црквене уметности води вас историчарка уметности Сњежана Орловић која ће вам у емисији Заволех лепоту дома твојега приказати Српску књижевност од 1389. до 1459. године. На ову тему говориле су историчарке књижевности проф. др Маја Анђелковић и проф. др Наташа Половина. Емисију емитујемо у 19.35 часова.

Крсна слава Војске Србије — Свети деспот Стефан Високи свечано је обележена данас 1. августа богослужењем у Храму светог апостола и јеванђелисте Марка у Београду. Свету архијерејску Литургију  служио је Његово Преосвештенство Викарни Епископ липљански г. Доситеј уз саслужење свештенства Архиепископије београдско-карловчке. Беседу Преосвећеног Епископа Доситеја у целости можете да погледате у 20.30 часова.

У 20.40 часова вас водимо Музиком кроз Немањићке задужбине. Данас вам представљамо манастир Хиландар.

Будите уз Вашу Телевизију Храм! 

ТВ Храм


 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести