НЕДЕЉА, 28. 7. 2024 - 16:45

Извор: ТВ Храм

Недеља пета по Духовима молитвено прослављена у Епархијама СПЦ

Недеља 5. по Духовима 28. јула 2024. године, на празник Светих Отаца првих шест васељенских сабора, светих мученика Кирика и Јулите, светог Владимира Кијевског и светих мученика величко-горњеполимских, торжествено и молитвено је прослављена у свим епархијама Српске Православне Цркве, а посебну духовну радост имао је верни народ у литургијским заједницама где су архијереји началствовали на евхаристијским сабрањима уз саслужење свештенства и монаштва и молитвеном присуству народа Божијег.

Тв Храм

***

Његово Високопреосвештенство Митрополит будимски г. Лукијан служио је свету архијерејску Литургију у Саборној цркви у Сентандреји.

Епархија будимска

***

Његово Високопреосвештенство Митрополит тимочки господин Иларион служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог пророка Илије у Малој Каменици.

Епархија тимочка

 

***

Његово Високопреосвештенство Митрополит нишки Господин Арсеније началствовао је Евхаристијским Сабрањем у Саборном храму у Нишу.

Епархија нишка

 

***

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије посетио је село Горињу на крупској Општини где је том приликом освештао обновљени Храм светих Апостола Петра и Павла који је спаљен 1941. године.

Епархија бихаћко-петровачка

***

Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио је Свету архијерејску Литургију у манастиру Успења Пресвете Богородице у Даљ Планини.

Епархија осечкопољска и барањска

 

***

У Светоархангелском манастиру у Kовиљу, светом архијерејском Литургијом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ мохачки господин Дамаскин, викар Митрополита бачког. Пре почетка свете Литургије, владика Дамаскин је рукопроизвео у чинове чтеца и ипођакона Александра Јеличића, вероучитеља из Сомбора, а у току свете Литургије рукоположио га је у свештени чин ђакона.

Епархија бачка

Повезане вести

Вести