ПОНЕДЕЉАК, 22. 7. 2024 - 16:30

Извор: СПЦ

Патријарх Порфирије разговарао са Милицом Ђурђевић Стаменковски, министром за бригу о породици и демографију

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 22. јула 2024. године у Патријаршијском двору у Београду гђу Милицу Ђурђевић Стаменковски, министра за бригу о породици и демографију.

Током разговора, министар Ђурђевић Стаменковски је упознала патријарха Порфирија са активностима Министарства за бригу о породици и демографију и плановима који се односе на промоцију и унапређење квалитета породичног живота и позитивног развоја демографске слике у Републици Србији. Основна тема састанка била је иницијатива Министарства која, у договору са Председником Републике Србије, подразумева измене и допуне Закона о финансијској подршци породици са децом са циљем повећања новчаних издвајања државе за родитељски додатак, који би, по новом, износио 500 хиљада динара за прворођено дете и 600 хиљада динара за другорођено дете.

Његова Светост је са великим одобравањем поздравио представљени нацрт Закона истичући значај очувања породице као домаће Цркве и основне ћелије сваког друштва.

Пријему су присуствовали Вископреосвећени Митрополит далматински г. Никодим; гђа Сања Лакић, државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију; и протојереј Ђорђе Стојисављевић, шеф Кабинета Патријарха српског.

Повезане вести

Вести