СРЕДА, 21. 8. 2024 - 14:29

Извор: TВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Среда, 21. август

На програму Телевизије Храм у среду 21. августа можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

ТВ Храм
  • Не пропустите информативну емисију Вести из Цркве у 20.00, 21.00 и 22.00 часа.
  • На програму ТВ Храм сваким радним даном од 17.30 до 19.00 часова емитујемо нашу колаж емисију "Мозаик". Интересантне госте, прилоге, поуке и пределе данас ће вам представити водитељка Михаила Глишић  која је емисију посветила данашњем празнику, светим преподобним Зосиму и Јакову Туманским светитељима.
  • У 19.30 часова препоручујемо да уз емисију Заволех лепоту дома Твојега обновите знање из српске црквене уметности. Тема данашње емисије је Црквена музика у Карловачкој митрополији.
  • Из дана у дан са Патријархом Павлом у којем одговарамо на питања из свакодневног живота емитујемо у 20.10 часова.  Данашња поука гласи: «Како вера расте тако се сујеверје умањује»
  • Наша света Црква данас молитвено прославља свете Преподобне Зосима и Јакова Туманске. Житије поменутих светитеља можете погледати у 20.15 часова.
  • Данас славимо литургијски Свете Преподобне Зосима и Јакова Туманске светитеље, а то када литургијски прослављамо, то не значи само пуко сећање на њих, оно што се десило у прошлости, то је живи сусрет са њима, јер управо Литургија је икона будућег Царства Божијег, она је пројава Царства Божијег, рекао је Његово Високопреосвештенство Митрополит браничевски Г.  Игнатије у литургијској беседи у манастиру Тумане, а беседу у целости можете погледати у 20.22 часа.
  • Током новембарске посете Косову и Метохији, задужбинари српског сабрања "Баштионик" из Бањалуке посетили су неколико породица, да би се деци коју стипендирају хумани људи из Српске предале стипендије. Други део емисије "Деца свих нас" је на програму Телевизије Храм  са почетком у 20.30 часова
  • Поводом данашњег празника емитоваћеко репортажу и присетити се како обично буде на прослави манастирске славе у манастиру Тумане. Репортажу "Љубав је најдужа молитва" погледајте  у 21.10 часова.

Будите уз Вашу Телевизију Храм!

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија