НЕДЕЉА, 11. 8. 2024 - 13:35

Извор: ТВ Храм

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Недеља 11. август


На програму Телевизије Храм у недељу 11. августа можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:


ТВ Храм



Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је данас 11. августа Свету архијерејску Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице на Звездари. Беседу Његовог Преосвештенства можете погледати у емисији „Реч
Архијереја“ од 14:00 часова.

Назив данашњег издања емисије „Србија памти“ је „Крај прве ратне године“. Аутор Сава Самарџић бавио се темом свирепих злочина која су почињена над српским народом 1941. године. Поменуто издање можете погледати на нашем програму од 17:00 часова.

На дан када наша Света Црква прославља празник Светог мученика Калиника и Свету мученицу Серафиму, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је Свету архијерејску Литургију у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару, а Преосвећена господа викарни Епископи: хвостански
Алексеј, липљански Доситеј и топлички Петар на више локација архиепископије београдско-карловачке. Више о овој теми у емисији „Богослужење“ од 18:15 часова.

Историчар уметности Сњежана Орловић у емисији „Заволех лепоту дома твог“ са својим гостима, најзначајнијим именима из области историје уметности, историје, књижевности и музике, води нас кроз историју српске црквене уметности, а у издању које данас можете погледати од 19:30 часова бавила се темом настанка књижевности за време турског ропства.

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Ново издање емисије „Из дана у дан с Патријархом Павлом“ можете погледати на програму Храм Телевизије од 20:20 часова. Назив нове емисије је „Црква никад није агресивна, али није ни пасивна“.

Ново издање емисије „Музиком кроз Немањићке задужбине“ можете погледати на програму телевизије Храм од 20:35 часова. У овом издању емисије водимо вас у цркву Богородице Љевишке.

Разговор са старцем Захаријом, духовником манстира Светог Јована Крститеља у Есексу, и настојатељем манастира Петром можете погледати на програму Телевизије Храм од 21:10 у емисији „Тајна живота у Христу“.
 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија