ПЕТАК, 12. 7. 2024 - 12:18

Извор: TВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Петак 12. јул

На програму Телевизије Храм у петак 12. јула можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

ТВ Храм

Саговорник аутора емисије „Врлинослов“, коју можете погледати на програму Телевизије Храм од 16:00 часова, био је протојереј-ставрофор проф др. Милош Весин. Аутор емисије, Слободан Стојковић, разговарао је са саговорником о тузи у покушају да се да одговор на питање шта је  туга и како је превазићи, из православне перспективе.

На дан када наша Света Црква молитвено прославља Свете апостоле Петра и Павла - Петровдан, у Архиепископији београдско-карловачкој служене су Свете Архијерејске Литургије. Више о овој теми можете погледати у емисији "Богослужење" од 17:50 часова.

Православни руски мушки хор из Сиднеја одржао је концерт у цркви Свете Петке у Сурчину. Интегрални снимак концерта можете погледати на програму Телевизије Храм од 18:10 часова.

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Ново издање емисије „Из дана у дан с Патријархом Павлом“ можете погледати на програму Храм Телевизије од 20:10 часова. Назив нове емисије је „Духовно стање човека пројављује се у његовој спољашњости“.

На празник Светих апостола Петра и Павла - Петровдан, 12. јула 2024. године, Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије служио је свету архијерејску Литургију у цркви посвећеној данашњем празнику на Топчидеру. Беседу Његове Светости погледајте у емисији „Реч Патријарха“ од 20:17 часова.

Свети апостол Петар је први од ученика изразио веру у Господа, а после силаска Светог духа, постао је проповедник јеванђеља и чинио је разна чуда. Свети апостол Павле је у почетку био прогонитељ хришћана, а потом постаје највећи проповедник Христове речи. Обојица су пострадала мученичком смрћу. Ови апостоли, осим као протагонисти сцена из Христовог живота, често су представљани заједно као појединачне фигуре, али и у сценама које илуструју догађаје из њиховог живота. Током векова настале су бројне представе ових светитеља на фрескама, иконама и иконостасима, предметима примењене уметности, графичким листовима и књигама. Посвећени су им бројни храмови, а посебно се истиче храм у Расу, који је један од најстаријих средњовековних објеката, изузетно важан за духовни и политички ток српске државе. Емисија „Представе Светих апостола Петра и Павла у српској уметности“ на програму Телевизије Храм од 20:30 часова.

Емисију „Мисионарска писма Светог Владике Николаја“ можете погледати од 21:15 часова. Назив нове емисије је „Разним лицима о разним предметима“.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија