СУБОТА, 4. 5. 2024 - 09:40

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Петар у храму Светог Димитрија на Новом Београду: Сутра славимо коначну победу над смрћу и свеопште спасење (ФОТО/ВИДЕО)

Сутрашњи дан је дан победе, дан васкрсења, уједно дан када славимо и коначну победу над смрћу, то јест свеопште Васкрсење када ће Господ доћи у сили и слави други пут, када ће смрт бити коначно укинута, рекао је Епископ Петар у беседи, 4. маја 2024. године.

ТВ Храм

У храму Светог великомученика Димитрија на Новом Београду, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викарни Епископ Патријарха српског, предстојао је на светом евхаристијском сабрању на Велику суботу, 4. маја 2024. године.

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У беседи, Преосвећени Епископ је рекао да Велика субота слика и наш живот. Будући да је сутрашњи дан, дан победе, дан васкрсења, уједно дан када славимо и коначну победу над смрћу, то јест свеопште Васкрсење када ће Господ доћи у сили и слави други пут, када ће смрт бити коначно укинута. Дакле, сутрашњи дан није само сећање на Васкрслог Христа, на Његово Васкрсење, већ је сећање на онај будући догађај и учешће тог будућег догађаја на један симболичан, богослужбен начин, а то је свеопште спасење.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести