УТОРАК, 1. 10. 2024 - 11:28

Извор: ТВ Храм

Свечани пријем студената прве године на ПБФ-у

У уторак 1. октобра 2024. године, на Православном богословском факултету Универзитета у Београду одржан је свечани пријем студената прве године. Студенте је поздравио и дочекао декан ове престижне образовне установе протојереј др Зоран Ранковић, а потом су се обратили и прeзвитер проф. др Србољуб Убипариповић, продекан за наставу, Дамјан Јовановић, студент продекан и Александар Бојанић, представник студентског парламента.

Декан др Ранковић је у поздравном слову истакао дугогодишњу традицију и значај Православног богословског факултета као једног од оснивача Универзитета у Београду, наглашавајући да су његови студенти увек били посвећени не само стицању знања, већ и духовном усавршавању.

Продекан за наставу др Убипариповић је надовезујући се на речи оца Декана, указао на важност усавршавања у речи Христовој и непрестаног рада на духовном развоју. Нагласивши да је богословље не само академска дисциплина, већ начин живота, продекан је поручио да је студирање на овом факултету позив на дубље размишљање о вери, али и на лични подвиг у развоју врлина и служењу другима.

Студент продекан Дамјан Јовановић и представник Студентског парламента Александар Бојанић нагласили су улогу Студентског парламента у животу факултета, истичући да је Парламент увек отворен за помоћ новим колегама, како у академским, тако и у свим другим аспектима студентског живота. Студенти су позвали све новоуписане  да се укључе у студентске активности и да активно доприносе заједници факултета.

На крају, свим студентима је пожелено успешно и благословено студирање, уз поруку да буду вредни и истрајни у свом раду, те да своје академско и духовно усавршавање схвате као драгоцену прилику коју им је Бог подарио.

Повезане вести

Вести