ЧЕТВРТАК, 18. 1. 2024 - 13:29

Извор: ТВ Храм

Пливање за часни крст подно Београдске тврђаве (ФОТО)

У среду 18. јануара 2024. године подно Београдске Тврђаве –  на пристаништу средњевековног Београда Светог Деспота Стефана Лазаревића, уприличено је пливање за часни крст, у организацији Краљевског Реда Витезова, са подршком Скупштине Града, ГО Стари Град, ЈП Београдска тврђава, МУП-а, Жандармерије, САЈ-а, под покровитељством Њ.К.В.Кнегиње Линде Карађорђевић.  

ТВ Храм

Чланови Краљевског Реда Витезова су обновили традицију пливања за Богојављенски крст 1999. године у Београдском језеру. После двадесет и пет година искуства и покровитељства догађаја у главном граду и Србији, кроз сарадњу са епархијама и општинама, Краљевски Ред Витезова организује Пливање за часни крст у знак сећања на крштење Исусово на реци Јордан, које означава и почетак Његове мисије Хришћанске проповеди, прво објављивање Тајне Свете Тројице – Оца, Сина и Светог Духа и прво установљење основних симбола хришћанске вере.

Краљевски Ред Витезова је витешки ред чији су оснивачи Њ.К.В.Кнегиња Линда, принчеви Михајло и Ђорђе Карађорђевић. Краљевски Ред Витезова делује са благословом Његове Светости Патријарха српског од самог оснивања, развија витештво у култури, уметности, спорту и раду са децом настављајући задатак даљег ширења славјанског хришћанског витештва. Један од познатијих пројекта овог витешког реда је "Витез Фест"који се приређује сваке године на Врбици и Цвети, који окупље цео европски витешки свет на Београдској тврђави.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести