НЕДЕЉА, 28. 7. 2024 - 12:00

Извор: ТВ ХРАМ

Света архијерејска Литургија у манастиру Светог архангела Гаврила у Попову пољу - Митрополит Фотије: Човек је створен да буде храм Божији

Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит зворничко-тузлански Г. Фотије служио је прву Свету архијерејску Литургију у у манастиру Светог архангела Гаврила у Попову пољу, Епархији зворничко-тузланској, у у Недељу 5. по Духовима. У својој архипастирској беседи Митрополит Фотије је рекао:

Узак је пут који води у живот вечни. Ми људи смо данас изгубили ту димензију живота вечнога, јер су многе науке и теорија света рушиле тај пут. Уместо пута добра и светости иде свет путем демонизма, путем сатанизма, путем зла, али ми Срби имамо своје светитеље, идемо путем који води у вечни живот, то је пут Крста и страдања непрестаног, али је то и пут Васкрсења. Овај манастир је место Васкрсења, у овом манастиру се данас служила Света Литургија где смо се ми данас причестили живим и васкрслим Христом. Ово је дан васкрсења.

Митрополит Фотије захвалио се свим добротворима који су до сада помагали и који ће наставити да помажу манастир и пожелео је свакоме благослов Божији да се радујемо у овој светињи у брчком намесништву. Манастир Светог архангела Гаврила оживео је доласком игуманије Ефимије, настојатељице. Говорећи о мати Ефимији, Митрополит Фотије је истакао:

Ја се надам да ће ова света обитељ са мати Ефимијом ићи добрим путем као што је мати Ефимија водила манастир Градац у жичкој Епархији, има искуство има дар да води једно сестринство који јој је Бог дао да води, да разуме све који долазе, да разуме њихову муку. Ја верујем да ће ова обитељ ако Бог да ускоро имати десетак или више монахиња или искушеница. Да ова светиња буде на понос и овога краја и наше читаве Епархије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести