ЧЕТВРТАК, 15. 12. 2022 - 09:13

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Сава богослужио на Православном богословском факултету у Београду: Будимо утврђени у православној вери (ФОТО/ВИДЕО)

Имамо прилику да благодаримо Господу под сводовима овог светог училишта на дару јединства Цркве који нам даје од Светога Саве до данас. Молимо се Господу да то јединство наше Цркве буде сачувано све до Његовог другог и славног доласка. Нека би дао Господ да Црква наша буде утврђена до свршетка света и века, али и ми да будемо утврђени у њој, да будемо утврђени у вери, у вери православној, у вери исправној, у љубави према Богу и љубави према ближњем, рекао је Епископ Сава у литургијској беседи на Православном богословском факултету у Београду, 15. децембра 2022. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у четвртак, 15. децембра 2022. године, на празник Светог цара Уроша и Преподобног Јоаникија Девичког у капели Светог апостола и јеванђелиста Јована Богослова на Православном богословском факултету у Београду.

Епископу Сави саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству професора и студената овог факултета.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да благодаримо Богу сви данас овде сабрани што нам још једанпут даје могућност да се саберемо сви заједно око Трпезе Господње и да Му узнесемо благодарност за све што нам даје у овом животу. И још једанпут имамо прилику да благодаримо Господу под сводовима овог светог училишта на дару јединства Цркве који нам даје од Светога Саве до данас. Молимо се Господу да то јединство наше Цркве буде сачувано све до Његовог другог и славног доласка. Нека би дао Господ да Црква наша буде утврђена до свршетка света и века, али и ми да будемо утврђени у њој, да будемо утврђени у вери, у вери православној, у вери исправној, у љубави према Богу и љубави према ближњем.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести