НЕДЕЉА, 15. 9. 2024 - 15:48

Извор: ТВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – недеља 15. септембар

На програму Телевизије Храм у недељу . септембра можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

ТВ Храм

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Преподобни Порфирије Кавсокаливит поучавао нас је: „Молите се више за друге него за себе. Изговарајте речи: “Господе Исусе Христе, помилуј ме”, а имајте на уму увек и друге. Сви смо деца истог Оца, сви смо једно. Стога, када се молимо за друге, кажимо: “Господе Исусе Христе, помилуј нас”, а не “помилуј их”. На тај начин признајемо да су они заједно са нама.“ Више поука Светог Порфирија погледајте на програму Телевизије Храм од 20:15 часова.

У Дванаесту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Сабор Српских Светитеља, Његово Преосвештенство Епископ јегарски и изабрани Епископ лондонски и великобританско-ирски Г. Нектарије служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светог пророка Илије у Миријеву. Беседу Његовог Преосвештенства погледајте у емисији „Реч Архијереја“ од 20:17 часова.

На око 50 километара од града Никшића, у Епархији будимљанско-никшићкој, налази се Манастир Косијерево посвећен Рождеству Пресвете Богородице. О историји светиње и њеном значају за сав род српски православни разговарали смо са архимандритом Арсенијем Самарџићем, игуманом манастира. Више о овој теми у емисији „Приче из незаборава“ од 20:30 часова на програму Телевизије Храм.

Важно је да се свакодневно поучавамо поукама Светих отаца, те смо за вас припремили компилацију светоотачких поука о молитви, коју можете погледати на нашем програму од 21:50 часова.

Од 16. септембра, сваким радним даном, имаћете прилику да гледате емисију „Живоносни источник“ од 08:05 часова. Интересантне госте, прилоге, поуке и пределе у сутрашњем издању емисије ће вам представити водитељка Михаела Глишић.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија