СРЕДА, 26. 6. 2024 - 17:33

Извор: TВ Храм

Премијерно на ТВ Храм – Документарни филм "Дубока долина" на Видовдан у 21.20 часова

На програму Телевизије Храм, на Видовдан 28. јуна 2024 године у 21:20 часова, биће премијерно приказан документарни филм „Дубока долина“ који осветљава страшне злочине почињене над српским народом током бугарске окупације у Првом светском рату.

ТВ Храм

Режију овог потресног филма потписује историчар Ђорђе Бојанић, уз техничку подршку ђакона Дејана Јовановића, док је наратор Бобан Коцев, познати водитељ радио Гласа Епархије Нишке.

Пре три године први пут је организован крсни ход до Дубоке долине у Сурдулици, места где су током Првог светског рата страдали многи срби од руку бугарских окупатора. Организатори су се суочили са застрашујућом реалношћу-обележје овог страдања било је запуштено, обрасло у траву и шибље.

Ипак ентузијасти су успели да очисте подручје и поставе прву таблу са натписом која објашњава шта се ту догодило.

Филм „Дубока долина“ има за циљ да осветли заборављене злочине и да подсети на страдања српског народа. На снимању филма учествовали су бројни стручњаци, а пројекат је подржан од стране државе Републике Србије.

Приказивање овог филма представља значајан корак ка очувању културе сећања и подизању свести о историјским догађајима који су обликовали српску прошлост.

Телевизија Храм се захваљује ауторима овог филма што су нам омогућили да се ремијерно прикаже на нашој телевизији.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија