ПЕТАК, 20. 9. 2024 - 15:25

Извор: Епархија жичка

Девети „Дани патријарха Павла“

Традиционално, по девети пут у оквиру манифестације „Дани патријарха Павла“, на дан Воздвижења Часног Крста – Крстовдан, удружење „Павле – живот по Јеванђељу“ у сарадњи са Епархијом жичком организује свечаност посвећену блаженопочившем патријарху Павлу. Главни садржај свечаности је дрворезбарска колонија „Крст патријарха Павла“. Свечаност ће бити уприличена одмах после Свете Литургије. На „тераси патријарха Павла“ биће постављена изложба крстова дрворезбарске колоније 2024. године и неких награђених крстова из претходних година. Доделиће се главна награда и плакета за најлепши крст и награде за све учеснике колоније са захвалницама. Свечаност ће улепшати појање хор Гимназије из Чачка.

Ручно рађене крстове 9. дрворезбарске колоније „Крст патријарха Павла“ симболично, на дан Воздвижења Часног Крста, узносим у част овог светог човека за кога кажемо да је живео по Јеванђељу. Манастир Благовештење кабларско је његов други дом од  када је постао Павле па све до краја овоземаљског живота.

Свечаност организује удружење „Павле – живот по Јеванђељу“ у сарадњи са Епархијом жичком и Центром за неговање традиције из Чачка под покровитељством града Чачка.

Програм:

8.00 – Света Литургија

9.30 – Свечаност у част патријарха Павла /изложба крстова, беседе, рецитали, додела награде за најлепши крст и награда учесницима дрворезбарске колоније „Крст патријарха Павла/. Свечаност ће улепшати појање хора ученика Гимназије из Чачка.

Позивамо поштоваоце лика и дела патријарха Павла да буду учесници овог сабора.

Аутобуски превоз је обезбеђен из Чачка. Полазак са стајалишта код храма Вазнесења Господњег у 7.30 часова. Повратак по завршетку програма. Добро дошли!

Епархија жичка

Повезане вести

Догађаји