СРЕДА, 15. 5. 2024 - 09:46

Извор: СПЦ

Преподобни Јустин Ћелијски – Ризница духа и премудрости

 

После литургијских и културних свечаности које су ове године поводом облежавања 130 година од рођења, 45 година од упокојења и 10 година од преноса моштију Преподобног оца нашег Јустина Ћелијског одржане у Врању – родном граду Светог, у манастиру Ћелије – месту његовог подвига, као и у Ваљеву, Свети Архијерејски Синод је одлучио да се у спомен на великог духовника и једног од највећих теолога двадесетог столећа организују прикладни програми и у престоном Београду.

СПЦ

Програм ће отпочети 17. маја 2024. године у 19.30 часова у атријуму Музеја Српске Православне Цркве изложбом Преподобни Јустин Ћелијски – ризница духа и премудрости коју ће отворити Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, а током пригодног уметничког програма беседиће Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Исихије.

У недељу, 19. Маја 2024. године, у Спомен-храму Светог Саве на Врачару, како је предвиђено програмом прославе, Светејши Патријарх г. Порфирије ће служити свету Литургију уз саслужење свих отачаствених архијереја.

Истог дана, са почетком у 19 часова у Позоришту на Теразијама биће одржана свечана академија на којој ће о свом духовном оцу, ави Јустину,  говорити Његово Преосвештенство Епископ бачки г. Иринеј. У програму у продукцији Информативне службе Српске Православне Цркве учестоваће еминентни уметници. Улаз на свечану академију је слободан.

Позивамо верни народ и поштоваоце дела Преподобног оца нашег Јустина Ћелијског да присуствују наведеним духовним свечаностима.

Повезане вести

Догађаји