ПЕТАК, 22. 3. 2024 - 15:40

Извор: Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине

Добротворни Васкршњи базар отворен у Београду (ФОТО)

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина свечано су данас у Тржном центру „Галерија“ отворили још један традиционални добротворни Васкршњи базар женских рукотворина.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине

 

Укупан приход од продаје намењен је директној помоћи женама избеглицама, социјално угроженим женама, као и деци са тешкоћама у интелектуалном развоју.

Васкршњи базар, организован под покровитељством Фондације Принцезе Катарине, отворен је обраћањем Престолонаследника Александра, а отварању су присуствовали и  Дарија Кисић, министарка за бригу о породици и демографију, Светлана Велимировић, заменица комесарке Србије за избеглице и миграције, Соуфиане Адјали, представник УНХЦР-а у Србији, као и представници више министарстава Владе Србије, заједно са представницима дипломатског кора, чланицама Међународног клуба жена, и многи други.

Принцеза Катарина се у свом обраћању захвалила министарствима Владе Србије и Комесаријату за избеглице и миграције на традиционалној подршци коју државни органи дају Васкршњем базару, и истакла: „Кад гледам све ове прелепе рукотворине ових креативних жена, као и ову дивну децу, када знам да смо их подржали, моје срце испуњава радост. Сазнање да смо направили разлику у нечијем животу најбоља је награда која се може добити."

Базар ће бити отворен два дана - у петак, 22. марта 2024. од 11 до 22 часа и у суботу, 23. марта 2024. од 10 до 22 часа.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине
Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине

 
Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине

Повезане вести

Вести